KAMMERSPIELE

theater in de achtertuin

Kammerspiele

We hebben vijf verschillende voorstellingen op het programma die we bij jullie thuis kunnen spelen en komen met maximaal twee acteurs op visite. Dan zijn we met een klein gezelschap en houden ons strikt aan het handen wassen en de 1,5 meter afstand regels. Natuurlijk alleen als er niemand verschijnselen heeft! We spelen tussen de schuifdeuren, in de tuin of op zolder. Overal, mits voldoende ruimte om afstand te houden. Alle voorstellingen binnen het project zijn geschikt voor verschillende ruimtes en hebben er zelfs baat bij dat de setting steeds anders is. Hoe vaak en wanneer we komen spelen overleggen we vooraf.

 Voor huishoudens die zelf geen geschikte woonkamer hebben, bijvoorbeeld omdat het aantal vierkante meters niet toereikend is, organiseren wij zelf de woonkamer. Dan nodigen de acteurs je bij hen thuis uit.


Normaal gesproken is een voorstelling aan huis logischerwijs duurder, maar op dit moment is de situatie niet normaal en mede door de ondersteuning van o.a. Fonds Podiumkunsten kunnen we onze voorstellingen aanbieden voor een haalbaar bedrag, zodat je er zelfs meerdere kunt boeken.

Kammerspiele?

Een huiskamervoorstelling bij jou thuis of in een speciaal daarvoor ingerichte huiskamer bij ons.

Lees hieronder meer over de voorstellingen die je kunt boeken.

Wanneer?

We plannen samen en in overleg met de acteurs een geschikt moment. Dat kan door de weeks, in het weekend ’s avonds of juist ’s morgens zijn – net waar je zin in hebt. Je kunt ons ook cadeau doen, dan is het natuurlijk leuk als het een verrassing blijft. 

Wat kost het?

Een voorstelling boek je voor 100 euro per voorstelling. 

Voorstelling boeken?

Op dit moment zijn we aan het repeteren, vanaf 1 april gaan we spelen. In de periode april ’21 tot juni ’21 zijn we aan huis te boeken.

 

Wil je een voorstelling boeken? Stuur een mail naar Ellen! Dan nemen we snel contact met je op.

La Musica

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in de lobby van een hotel. Ooit hebben ze in dat hotel enige tijd samen gewoond. Vandaag hebben ze hun scheidingspapieren ondertekend. Hij en zij praten de hele nacht. Als ze niet hadden gedaan wat iedereen deed, maar trouw waren gebleven aan hun eigen grondbeginselen, had het misschien gekund: samen zijn. Hebben ze het überhaupt geprobeerd of is de hunkering naar elkaar het enige wat hen rest?

 

La Musica wordt gespeeld door acteurs Elsie de Brauw en Délano van den Berg. Tijdens het repeteren van de voorstelling Meeuw leren de twee spelers elkaar in 2017 kennen. Er ontstaat een duurzame liefdevolle verbinding die ze op het toneel exploreren vanuit de gezamenlijke zoektocht naar het onconventionele. Ze gebruiken daarvoor de oorspronkelijke tekst van Marguerite Duras uit 1965 (in vertaling van Tom Blokdijk) maar wisselen de Hij / Zij rollen om. Hij is nu de Zij en Zij is nu de Hij.

Vijf seconden

Magne van den Berg schreef de tekst Vijf seconden waarin we een man en een vrouw ontmoeten die in het geheim met elkaar afspreken. Ooit hadden ze zoiets als een relatie, of in elk geval, ze hielden ervan samen te eten en muziek te luisteren. Nu is hij getrouwd en zij nog steeds single. De seks duurt gemiddeld vijf seconden, het gesprek een stuk langer.

 

In de vrije bewerking van Senna Pauli en regie van Romy Rocks (beide theatercollectief De Vrouwen van Wanten) spelen Délano van den Berg en Sofie Habets de man en de vrouw die nooit écht voor elkaar gekozen hebben, hoewel dat wel had gekund. Romy, Sofie en Délano ontmoeten elkaar in 2012 als ze voor het eerst samenwerken vanuit hun verschillende opleidingen. Sindsdien werken ze samen en hebben ze meerdere ‘partners’ van elkaar de revue zien passeren. Werkt het niet veel beter om niet écht voor elkaar te kiezen, zodat ze spanning blijft?

Het Open Huwelijk

Uit respect, zegt de man, heeft hij geen seks meer met zijn vrouw. Maar wel met vele andere vrouwen. De vrouw vindt dit respect absoluut onvoldoende en laat ons, al vertellend, zien hoe haar relatie in elkaar steekt.
Open Huwelijk is een knallende eenakter van Dario Fo.
In deze eenakter van schrijver Dario Fo (1926-2016) ontmoeten we twee acteurs die in het dagelijks leven een koppel vormen. Ze spelen een getrouwd stel die samen vertellen over de totstandkoming en het verloop van hun open huwelijk. In feite laten de acteurs in hun eigen kaarten kijken. Achter de humor en groteske overdrijving schemert de werkelijkheid door van listen en gevoeligheden die met deze ‘moderne’ levensstijl niet zomaar verdwenen zijn.

Jean Pierre Nshimyumuremyi & Ilse Lubberhuizen – Spel
Dario Fo – tekst / Délano van den Berg – regie

kammerspiele wordt mede mogelijk gemaakt door: