VOORSTELLINGEN

We maken maatschappelijk relevante stukken met een Rotterdams karakter.Het huisgezelschap zal producties maken en produceren. Altstadt is een open gezelschap met een kleine vaste kern. Er worden samenwerkingen gezocht met nationale en internationale podiumkunstenaars.

 

We maken voorstellingen in het theater of op locatie in of vanuit Rotterdam. In wie we zijn en wat we doen hebben we namelijk één ding gemeen: niet lullen, maar poetsen en dat het liefst met elkaar. De tijd verandert voorgoed. Het is belangrijk dat wij dat verhaal vertellen met de geschiedenis als fundament. Vol opgewonden huivering kun je zo’n belevenis tegemoet zien. Je mag overdonderd worden. Door elkaar worden geschud op zo’n manier dat je er geen genoeg van krijgt, dat je verslaafd raakt en steeds opnieuw blijft verlangen naar meer van dat. Een belevenis die je van je leven niet vergeet. Je rot schrikken of juist even flink bijkomen.

 

Nu, juist in crisis tijd, is er een vitale en gezamenlijke beweging nodig om kunst en publiek met elkaar te verbinden. Acteurs hebben tijdens de intelligente lockdown in maart 2020 eens te meer het belang van een ensemble aangetoond dat direct kan reageren, anticiperen en veranderen. In het geval van Kammerspiele door de huiskamers in te trekken. Dat vitale verbond vormt ons vertrekpunt. 

Nu te zien

KAMMERSPIELE

Een kammerspiele voorstelling boek je op een voor jou geschikt moment. Samen met de acteurs plannen we een afspraak hiervoor in. 

 

Wil je een voorstelling boeken? Stuur een mail naar Ellen! Dan nemen we snel contact met je op.

 

ellen@altstadt-rotterdam.n

LA MUSICA

Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in de lobby van een hotel. Ooit hebben ze in dat hotel enige tijd samen gewoond. Vandaag hebben ze hun scheidingspapieren ondertekend. Als ze trouw waren gebleven aan hun eigen grondbeginselen, had het misschien gekund: samen zijn…

 

6 & 8 oktober te zien in de Toneelgarage Rotterdam

 

 

Spel: Délano van den Berg & Elsie de Brauw

 

EERSTE LIEFDE 

Hier ligt een man die toen hij stond onvindbaar was, tot u hem nu net vond. Hij is op de vlucht voor het oncontroleerbare gevoel van de liefde. Aan de oever van een kanaal doet hij zijn relaas. Eerste Liefde is een novelle van Samuel Beckett.

 

zondag 21 november te zien in Posa Theater Lelystad